Fayah’s Prinsenbos

Hoe het allemaal is begonnen

In 2007 heeft Bobby zijn jachtakte gehaald. Tijden het jagen kwam hij regelmatig Duitse Staande Langhaar honden tegen. Het was liefde op het eerste gezicht en in 2008 is Norah v.d. Oude wijngaard gekomen. Een B- Diploma werd behaald.

Toen Norah 8 jaar oud was hebben we haar moeten laten opereren en steriliseren. Hierdoor kwam het besef dat ze wat ouder werd. Om ervoor te zorgen dat Bobby toch een hond zou houden om mee te gaan met de jacht hebben we een pup aangeschaft. We waren het erover eens dat we zo tevreden waren over de aankoop van Norah dat we besloten terug te gaan naar de fokker van Norah,  v.d. Oude Wijngaard. Op dat moment hadden ze net een nestje maar alle pups waren vergeven er zat dus niets anders op dan om geduld te hebben.

In november 2016 was het dan zo ver er werd een nestje geboren en er zat voor ons een teef bij, Fayah v.d. Oudewijngaard werd het. Roepnaam voor ons Ayla. Bij de aankoop van Ayla hebben we gezegd dat het ons leuk leek een keer een nestje te fokken.

Bij een nestkeuring werd Ayla erg positief beoordeeld. Dit was voor ons een extra duwtje in de richting om meer met Ayla te willen dan er alleen een jachthond van te maken, we wilden een nestje fokken maar alleen volgens de regels van de vereniging.

Fayah v.d. Oude Wijngaard

                                                               

Wij wilden er alles aan doen om gezonde pups te fokken die volgens de ras standaard zijn gefokt en  voldoen aan de basis verwachtingen van deze mooie allround jachthond.

Hailey (van Fayah’s Prinsenbos)

                                                              

  Een Duitse staande langhaar is een allround jacht hond voor ‘voor het schot en na het schot’.